fbpx Skip to main content
NyheterOkategoriseradepresssalen

Pressmeddelande – Västflyg lanserar ny flyglinje till Sälen Trysil

By 15 november, 2023No Comments

Snabbaste och enklaste vägen till Sälen och Trysil

Västflyg erbjuder nu den snabbaste och enklaste vägen till Sälen och Trysil. En ny flyglinje etableras mellan Trollhättan Vänersborgs Flygplats och Scandinavian Mountains Airport. Sträckan trafikeras torsdagar och söndagar under perioden 21 december 2023 till och med 10 mars 2024. Alla avgångar kommer att drivas med högsta möjliga inblandning av förnybart flygbränsle.

– Vi är stolta och glada att kunna presentera den här nyheten idag. Vi vet att många i vårt närområde vill besöka Sälen och Trysil och många har efterfrågat en flyglinje för att slippa sitta många timmar på isiga vägar i mörkret. Vi har stora förhoppningar på att linjen ska bli populär och att vi framåt kan utöka antalet flygningar, säger Anna Petre, vd på Västflyg.

– Det är bara 50 minuter flygtid och beroende på hur nära du bor kan du i princip ta dig från hemmet till backen på lite över två timmar. Under jul och nyårshelgerna kommer vi att flyga upp och ner på torsdagar för att sedan fylla på med söndagar från vecka fyra och framåt. Ett utmärkt alternativ för resenärer som antingen ska åka upp över helgen eller stanna hela veckan, fortsätter Anna.

– Det är en rolig dag för flygplatsen och för Västflyg. Trollhättan Vänersborgs Flygplats vill vara en viktig del av vår regions infrastruktur och detta initiativ visar prov på att det finns en stor efterfrågan på lokalflyget i regionen, säger Anna Råhnängen, vd på Trollhättan Vänersborgs Airport.

– Vi vill vara lyhörda vad gäller människors transportbehov och samtidigt är det viktigt att ligga i framkant när det gäller omställningen mot ett fossilfritt flyg. Detta gör vi genom att alltid använda maximal inblandning av bioflygbränsle på alla våra avgångar, avslutar Anna Petre.

Biljetterna finns bokningsbara redan nu på Västflygs hemsida.

Kontakt:

Anna Petre, VD på Västflyg,
e-post: anna.petre@vastflyg.se telefon: +46 (0)733 14 41 13

Anna Råhnängen, VD Fyrstads Flygplats AB och flygplatschef på Trollhättan-Vänersborgs flygplats,
e-post: anna@fyrstadsflyget.se telefon: +46 739 55 49 11

Om Västflyg

Västflyg är ett lokalt flygföretag som drivs av fyra lokala entreprenörer. Västflygs vision är ett hållbart flyg från Trollhättan-Vänersborgs flygplats för att lyfta regionen. Flygresor förkortar restiden mellan Trollhättan-Vänersborg avsevärt och skapar därmed förutsättningar för livskraftiga företag, arbetstillfällen och ett hållbart samhälle även långt utanför Stockholm.

Läs mer: https://vastflyg.se/ 

Om Trollhättan- Vänersborgs flygplats

Din närmaste flygplats – säker, smidig och tillförlitlig

Flygplatsen är en viktig knutpunkt för områdets samhällsviktiga flyg, kommersiell passagerartrafik, fraktverksamhet och skolflygningar. Fyrstads Flygplats AB fyra ägarkommuner, Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och Lysekil, har en ambition att stärka rollen som regional motor, samhällsviktig funktion och attraktiv samarbetspartner för branschens hållbarhetsomställning.

Läs mer: http://www.fyrstadsflyget.se/