Incheckat bagage

Nedan har vi samlat all information du behöver veta gällande ditt incheckade bagage. Om du känner att du har några frågor som kräver ytterligare information, tveka inte att kontakta vår kundtjänst på 0520 – 82500.

Tillåten bagagevikt

Vi har försökt förenkla regelverket kring hur mycket bagagevikt vi tillåter per passagerare utan extra kostnad och det baseras helt enkelt på vilken typ av biljett du köpt:

  • FULL FLEX 2 väskor (max 20 kg per väska)
  • FLEX 1 väska (max 20 kg per väska)
  • LIGHT 1 väska (max 20 kg per väska)

Om du reser med ett spädbarn kan en barnvagn och en bilbarnstol alltid tas ombord utan extra kostnad. För mer information, se avsnittet under Resa med barn.

Storleks- och viktbegränsningar

En väska får väga max 20 kg och storleken får inte överskrida måttet (längd + höjd + bredd) 158 cm.

Om din väska överskrider dessa begränsningar läs mer nedan under ”Tunga och stora föremål”.

Specialbagage kan ha andra vikt- och/eller storleksbegränsningar än de som gäller för standardbagage.

Ytterligare bagage

Om du vill ta med dig fler incheckade väskor än vad som ingår i din biljett så går det att köpa till ytterligare bagage vid bokningstillfället eller vid ett senare tillfälle via ”Mina bokningar” [länk].

Tunga och/eller stora föremål

Om ditt incheckade bagage överstiger den tillåtna vikten, kommer du att debiteras en avgift som baseras på den faktiska vikten på väskan. Avgiften beräknas per överstigande antal kg. Högsta tillåtna vikt för varje bagage är 32 kg.

Om något föremål i ditt incheckade bagage överskrider det maximala måttet på 158 cm tillkommer en avgift.

Vi rekommenderar att du kontaktar vår kundtjänst på 0520 – 82500 innan du reser med skrymmande bagage för att säkerställa att ditt bagage kommer att accepteras ombord på flygplanet.

Rekommendationer för packning

För att säkerställa säker och snabb transport av dina personliga föremål rekommenderar vi att du följer riktlinjerna nedan:

  • Märk väskan med ditt namn och kontaktuppgifter.
  • Packa din väska på ett sätt som säkerställer att den inte kommer att skadas under normala bagagehanteringsprocedurer. Om innehållet i ditt bagage skadar eller förorenar något annat bagage, kan du bli ansvarig för skadan.
  • Om du vill checka in några speciella föremål såsom en barnvagn, bilbarnstol, sportutrustning, musikinstrument eller andra ömtåliga föremål, rekommenderar vi starkt att du använder ett hårt fodral för att undvika eventuella skador om detta är alls möjligt. Mer information om sådana föremål finns i avsnittet Specialbagage.
  • Packa inte några mediciner, viktiga dokument, värdefulla föremål eller kontanter i ditt incheckade bagage. Flygbolaget ansvarar inte för skador på eller förseningar eller förlust av sådana föremål om de ingår i ditt incheckade bagage. Läs gärna våra ”Allmänna villkor för transport” [länk] för att få ytterligare information.