Resa med barn

Du är alltid välkommen att resa med barn i alla åldrar ombord på våra flygplan.

Nedan har vi sammanställt viktig information och tips för dig som planerar att resa med barn.

Resa med spädbarn (0-23 månader)

Barn under 2 år reser kostnadsfritt om de sitter i knät på medföljande vuxen. Utöver det incheckat bagage som ingår i den vuxnas biljett så får ni dessutom ta med 10 kg incheckat bagage samt en hopfällbar vagn eller barnstol. För mer information om barnvagnar se här [länk].

En vuxen kan resa med upp till två barn som är under två år gamla. Om du ska resa ensam med två barn under två år gamla sitter ett barn i ditt knä och ett barn måste ha ett eget säte och sitta i en bakåtvänd bilbarnstol/babyskydd under resan. Det ena barnet reser kostnadsfritt och det andra barnet till barnrabatt 2-11 år.

Vi accepterar endast bilbarnstolar/babyskydd med UN-standard och märkta med ECR R44 eller ECE R44.

Resa med barn 2-11 år

Barn 2-11 år som reser i sällskap med en vuxen reser alltid till förmånliga barnpriser. Vi erbjuder 50 % rabatt på grundbiljettpriset, exkl skatter.

Ensamresande barn

Vi erbjuder en speciell tjänst med assistans för ensamresande barn mellan 5 och 11 år. Tjänsten är obligatorisk och måste bokas genom kundtjänst på telefon 0520 – 82500 eller info@vastflyg.se. Innan ni kontaktar oss för att boka biljett så fyll vänligen i följande formulär [länk till formulär] med uppgifter om barnet, vem som lämnar och hämtar barnet och annan information vi behöver. Antalet platser för ensamresande barn är begränsat och bokas och bekräftas inte tjänsten av oss i förväg kan barnet inte resa.

Pris: SEK 695 per enkelsträcka

Läs mer om ensamresande barn.