Resa med barn

Du är alltid välkommen att resa med barn i alla åldrar ombord på våra flygplan.

Nedan har vi sammanställt viktig information och tips för dig som planerar att resa med barn.

Resa med spädbarn (0-23 månader)

Barn under 2 år reser kostnadsfritt om de sitter i knät på medföljande vuxen. Utöver det incheckat bagage som ingår i den vuxnas biljett så får ni dessutom ta med 10 kg incheckat bagage samt en hopfällbar vagn eller barnstol. För mer information om barnvagnar se länken till specialbagage.

En vuxen kan resa med upp till två barn som är under två år gamla. Om du ska resa ensam med två barn under två år gamla sitter ett barn i ditt knä och ett barn måste ha ett eget säte och sitta i en bakåtvänd bilbarnstol/babyskydd under resan. Det ena barnet reser kostnadsfritt och det andra barnet till barnrabatt 2-11 år.

Vi accepterar endast bilbarnstolar/babyskydd med UN-standard och märkta med ECR R44 eller ECE R44.

Resa med barn 2-11 år

Barn 2-11 år som reser i sällskap med en vuxen reser alltid till förmånliga barnpriser. Vi erbjuder 50 % rabatt på grundbiljettpriset, exkl skatter.

Ensamresande barn

Vi erbjuder en speciell tjänst med assistans för ensamresande barn mellan 5 och 11 år. Tjänsten är obligatorisk och måste bokas genom kundtjänst på telefon 0520 – 82500 eller info@vastflyg.se. Innan ni kontaktar oss för att boka biljett så fyll vänligen i följande formulär ensamresande barn med uppgifter om barnet, vem som lämnar och hämtar barnet och annan information vi behöver. Antalet platser för ensamresande barn är begränsat och bokas och bekräftas inte tjänsten av oss i förväg kan barnet inte resa.

Pris: SEK 695 per enkelsträcka

Läs mer om ensamresande barn.