Biobränslebiljetter – så fungerar det

Ett lite grönare flyg

Klimatreducera din flygning redan idag – boka biobränslebiljett.

Väljer du att boka en biobränslebiljett så går de 200 kr per resa i extra kostnad oavkortat till tankning av biobränsle i våra flygningar.

Västflyg vill vara med och påverka utvecklingen, tillgången och efterfrågan på hållbara och förnyelsebara flygbränslen. Genom att köpa en biobränslebiljett kan du som kund påverka hur mycket biobränsle vi har i tanken och ditt extra bidrag på 200 kr/biljett går oavkortat till inköp av biobränsle.

För en förbättrad och mer hållbar infrastruktur.

Vår vision är att ligga i framkant gällande miljökrav genom att stegvis göra en nedtrappning av utsläppen. Målet är att i framtiden kunna erbjuda ett fossilfritt flyg så snart det är tekniskt möjligt.

Så här bokar du en Biobränslebiljett

När du genomför din bokning behöver du lägga till biobränslebiljett på din avgång.

  • Välj vilken resa du vill ha och gå vidare i bokningen.
  • Efter att du angivit resenärernas namn kan du klicka på Tillval. Här hittar du Biobränslebiljetten.
  • Här väljer du även om du vill klimatreducera båda resorna om du har en tur och retur-biljett.
  • När bokningen är klar får du din biljett som vanligt på e-post.
Boka nu

Så här fungerar biobränslebiljetten

  • Flygplanet tankas från bränsletankar på Trollhättan-Vänersborgs flygplats där bioflygbränslet finns inblandat genom flygplatsens försorg.
  • Biobränslet får ersätta som mest 50 procent av det fossila flygbränslet i flygplanets tank.
  • Köper du en biobränslebiljett minskar de fossila koldioxidutsläppen med upp till 40 procent.
  • Den extra kostnaden för biobränslebiljetten läggs i en biobränslepott. När potten är full köps mer biobränsle in och våra flygningar tankas med biobränsle på Trollhättan-Vänersborgs flygplats.
  • Trollhättan-Vänersborgs flygplats är redan nu nära fossilfrihet och biobränslebiljetten är nästa steg – en möjlighet att tanka biobränsle som en del i omställning mot fossilfrihet.

Grönare företagsbiljetter

Du kan givetvis köpa klimatreducerade företagsbiljetter. Västflyg erbjuder klippkort i form av biobränslebiljetter. Genom att köpa en biobränslebiljett kan du som företagskund påverka hur mycket biobränsle vi har i tanken och ditt extra bidrag på 200 kronor/biljett går oavkortat till inköp av biobränsle.

Läs mer